torsdag 14 mars 2013

Veckans bloggare


Hej på er!

Jag blev riktigt glad då jag fick frågan om att vara veckans bloggare här på Finlandssvenska inredningsbloggar! Kul!

Vem är jag då? Lotta heter jag. Jag bor med min familj på en liten ort en bit utanför Åbo. Min blogg heter Vecka –Vecka (tidigare Lottaspace..) och namnet kommer från det liv jag och min familj lever. Min man arbetar på båt och är borta varannan vecka. Så vi lever ett ”dubbelliv” så att säga. Då han är hemma försöker vi renovera och fixa hemma i vårt frontmannahus och då han är på jobb så försöker jag hålla i ordning huset och kanske fixa något smått vid sidan om våra två barn, Max (5) och Theo (1 år 8 mån).

Jag började blogga för  l ä n g e  sen.. Livet såg lite annorlunda ut då. Det var hösten 2006, jag hade just gift mig och så småningom flyttade vi till huset där vi bor nu. Bloggen har ändrat stil många gånger, och jag är inte precis stolt över inläggen och bilderna från den tiden, men har ändå valt att ha allt kvar då det är som en dagbok samtidigt. Ibland kan jag fastna och läsa min egen blogg i en lång stund. Roligt att läsa igen hur jag tänkte då, och se hur vårt hus, stilen, barnen och vi ändrat längs med åren.

Inredningsstilen hemma hos oss är främst lantligt, blandat med loppis, arvsmöbler och Ikea. På senare tid har jag blivit sugen på mera färg och lite retro, men det tar en stund innan det blir som jag tänkt.. Och när det blir det så har jag säkert hunnit ändra mig igen..


Ett hörn i vårt vardagsrum.

Just nu drömmer jag om våren och sommaren och att laga färdigt och inreda och plantera i vårt nybyggda växthus. Väntar på ljumma sommarkvällar, goda grillmiddagar, sommarprojekt och soldoftande barfota barn.

Jag driver också ett litet företag sedan några år tillbaka, Det hela började med en hobby då min äldsta son var nyfödd. Jag var lite trött på utbudet på barnkläder i butikerna, och ville pröva på att sy själv. Företaget heter inspiration M, och jag har främst inriktat mig på att sy barnkläder av ekologiska tyger. Detta tar ganska mycket av min tid, som jag för övrigt tillbringar hemma som vårdledig för tillfället. På hösten ska jag återvända till mitt jobb som handledare på en dagverksamhet.

Förra veckans bloggare ställde frågan:

Hur viktig är bloggbesökarens kommentarer för dej?

För mig är kommentarerna en bekräftelse på att någon verkligen läser min blogg. Blir lika glad varje gång det plingar till i mailboxen och någon har gett av sin tid och lämnat en kommentar hos mig. Mitt eget kommenterande (och bloggande också..) går i perioder. Ibland kan jag sitta flera timmar och klicka runt på andra bloggar och kommentera. Ibland kommer det ett svar tillbaka, det är kul! Det är en stor konkurrens i bloggvärlden idag, så det är ingen självklarhet att ens blogg blir läst, än mindre att folk orkar lämna kommentarer. Blir alltid lika förvånad (och glad) då jag hör att någon bekant, eller obekant, brukar läsa min blogg. Speciellt om den personen aldrig lämnat en kommentar. Det är ju klart att ingen är tvingad att lämna kommentarer, men det är ju så roligt! Kanske det går att jämföra med att hälsa/inte hälsa på folk? Och nu menar jag såklart inte såna personer man känner bra, utan såna där halvbekanta som man i något skede haft något att göra med.

Min fråga till nästa veckas bloggare är:

Vilken årstid/tid på året ger dig mest blogginspiration? Varför isåfall? Vad gör dig inspirerad att blogga?

Önskar dig en bra dag! Våren kommer nog snart!

Lotta

4 kommentarer:

 1. Det är nog jättekul med kommentarer, tycker jag också! mer roligt än jag hade trott då innan jag själv bloggade. Drömmer om våren - japp, här görs det ocskå, den skulle verkligen få komma nu!

  SvaraRadera
 2. Ditt svar till kommentar frågan, så jag instämmer, jag tycker det ät jätte trevligt när någon lämnar en kommentar. det skulle vara skojigt om alla som tittade in skulle lämna en hälsning efter sej.
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 3. Håller med dig om kommenterandet ,jag kan skriva säkert 50 kommentarer på en kväll och det är kanske 2-3 som skriver till mig ,,det är ju inte så svårt att muntra upp en medmänniska ,ge en kommentar ,kram Nette

  SvaraRadera
 4. Jag håller så med dig- det är viktigt med kommentarer, men de blir sällsyntare för varje år som går. Har vi inte tid? Är mångfalden för stor?

  SvaraRadera

.