måndag 25 februari 2013

Veckans bloggare: alegni in office


Hej!

Denna vecka är det jag med bloggen alegni in office som blivit utsedd till veckans bloggare. Dessvärre för bloggen en tynande tillvaro just nu, men det är kanske inte så konstigt eftersom jag bloggat sedan hösten 2007 och det känns som om jag redan visat och skrivit om allt – i flera omgångar. Jag lever dock ständigt på hoppet om att vårsolen ska bringa energi och ett nyvaknat bloggintresse.

Jag heter Ingela och bor i en skärgårdskommun i Österbotten tillsammans med min man och vår yngre son. Vår äldre son studerar i Åbo, och makens son från ett tidigare äktenskap bor i Helsingfors. Den ursprungliga tanken när bloggen föddes var att ladda upp en bild varje dag och skriva något omkring bilden, men det tog inte lång tid förrän jag – som vanligt – blev inspirerad av andra och riktade in mig på det här med inredning, som intresserat mig ända sedan jag var en liten (pojk)flicka. Jag byggde alltid hus och inredde dem med min favoritleksak legoklossarna. Mitt problem när det kommer till inredning är att jag är väldigt lättpåverkad av trender, så väggfärger, möbler och prylar byts ut alltför ofta. Enligt vissa, hehe. På grund av min ombytlighet köper vi sällan dyra märkesvaror, utan försöker köra med budgetvarianter och hemmabyggen så långt det går.
När andan faller på bloggar jag också om mat och bakverk.

På sommaren handlar bloggen också om vårt sommarparadis ute i Kvarken och om vår trädgård. Förr kallade jag den för s.k. trädgård, för innan jag började läsa bloggar trodde jag att en trädgård måste ha både en bakomliggande tanke och struktur. I dag vet jag bättre, och vår trädgård är en sådan som har varken det ena eller den andra, men nog en hel del trevliga detaljer.Förra veckans bloggare ställde frågan: Varför heter din blogg som den gör?

Bloggnamnet hittade jag på redan på ett annat forum, en tid innan den här bloggen föddes. Alegni är mitt namn baklänges, in office heter den för att jag oftast sitter på mitt kontor (jag jobbar hemifrån) när jag bloggar.

Min fråga till nästa veckas bloggare är: Tröttnar du på bloggar som funnits i flera år och som oundvikligen börjar upprepa sig själv eller lyckas även gamla godingar hålla kvar ditt intresse år efter år?

Då ska jag be att få tacka för min stund i rampljuset här i vårt samlingsrum och önska er en trevlig vecka.

Soliga hälsningar från

Alegningela (som väntar sig takdropp också i dag)

3 kommentarer:

 1. Kul att läsa, även om jag redan visste allt :) Jag gillar bloggen oavsett om det uppdateras ofta eller inte .

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa tycker jag också, och ert växthus är helt underbart! Gamla godingar är alltid bra i mitt tycke, och har man dåligt minne som jag så tar det ett tag innan jag fattar att nån upprepar sig om jag alls gör det! :)

  SvaraRadera
 3. Se där - grattis! :)
  Hoppas du kommer blogga ännu länge, länge! Oavsett då om inläggen kommer ofta eller sällan. Så otroligt att se hur dina foton, ditt hem och din stil har förändrats under åren.

  SvaraRadera

.