lördag 22 juli 2017

Silent socks - tassar för möblerna

Tycker du att det är jobbigt med stolar som skrapar mot golvet? Visst är det otäckt? Reagerar alltid för det då man sitter på en restaurang eller på ett café. Fy usch vad det låter då de dras mot golvet. På många arbetsplatser och i skolorna sitter alla och äter på samma plats så gott som under samma tidpunkt och då kan det verkligen vara olidligt med dessa skrapande stolar.  Ljudet påverkar vår hörsel och i ett utrymme med bra akustik kan det ibland kännas riktigt illa att sitta när skrapljudet sätter i gång. Tycker att man alltför sällan i cafén har funderat över akustik samt just ljudet av skrapande stolar. I skolor och matsalar på arbetsplatser kanske man funderat över detta lite grann i samband med inredningen men annars brukar jag reagera över att detta definitivt är en sak man borde tänka på. 

I affärerna hittar man de där traditionella platta lim bitarna som fungerar som tassar under både stolsben, bord och soffor men råkade hitta en sida på nätet där man presenterade tuffa boll liknande tassar till stolsbenen - Silent socks.. dessa gillar jag väldigt bra. De kommer från Möblermm och är tuffa som tusen. Är enkla att sätta på stolsbenen och håller bra. De har även en modell som är gjord för golv med kännbara skarvar, klinkergolv eller till exempel strukturerade laminatgolv. De bär namnet Silent socks- heavy duty och bägge finns att få för ben i olika tjocklek. 


Har du tassar under dina egna köksstolar eller har du lagt märke till ljudnivån i matsalen på din arbetsplats ? Borde de åtgärdas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.