onsdag 18 januari 2017

Ett inspirerande, framgångrikt och Gott Nytt År som bloggare

Hej på er alla igen! 

Nu har vi kommit två veckor in i det nya året. Ett nytt år, ett nytt vitt papper som bara väntar på att fyllas med erfarenheter, inspiration och härliga stunder. Tänkte jag idag skulle skriva lite om bloggning i allmänhet. Åtminstone jag har lite samma med bloggandet som jag minns att det var när man i skolan fått en nytt hälfte- man vill börja på ett nytt sätt och vända ett nytt blad i boken. Alla vi bloggare har börjat blogga pga olika saker och alla vill vi få ut olika saker av vårt bloggande. Endel av oss vill bara skriva av oss då vi gillar att skriva, andra bloggar för att få skriva ner sina känslor. Man bloggar för att föra någon slags dagbok eller kanske för att ha en slags bok över fina bakverk, pysselideér eller inredning-tips. En del vill skriva för sig själv och bryr sig inte alls om ifall någon läser blogginläggen eller inte, medan det är mycket viktigt för endel att ha många följare och många dagliga läsare som regelbundet kommenterar på bloggen.


De flesta tycker dock att det är skoj att ha många som läser inläggen och hoppas få att få kommentarer. Tänkte lägga upp några tips över vad du kan göra för att få mera följare och läsare på bloggen. Om du vill stå ut bättre bland mängden av bloggar , måste du marknadsföra din blogg på olika sätt. Ingen hittar bloggen annars och det är oftast bara dina vänner som läser den. 

Ett av de enklaste sätten är att ansluta din egen blogg till någon form av socialt nätverk. Facebook och Instagram fungerar bra. Där kan du lätt sprida dina inlägg bland dina följare som i sin tur delar med sig av din blogg. Alla som klickar upp din blogglänk kommer alltså till din blogg. Mycket enkelt. 

Det är också bra att synas på t e x Google som ju är helt gratis reklam. Tagga dina bilder med bloggens namn innan du lägger upp dem, då hittar man till bloggen när man klickar på din bild bland bilderna i Google. 

Om du bland dina gadgetar har en "Följ mig", skall du verkligen aktivera den. Det är ett enkelt sätt att dina läsare snabbt kan bli följare.

Det viktigaste är kanske att gå in på andra bloggar och kommentera där. När du kommenterar, ser andra bloggare ditt bloggnamn som "kommenterare" och kan lätt klicka in sig där nästa gång. Skriv intressanta kommentarer så kan du vara ganska säkert på att några klickar sig fram till din blogg. Eftersom detta är supereffektivt kan du fast bestämma att du kommenterar inne hos 10 st bloggare varje dag. Det betyder att du hinner kika inpå 70 bloggar under en vecka och av dessa kommer du helt garanterat att få nya följare. 

När man har en bunt följare, känns även bloggandet helt annorlunda. Du är mer inspirerad av att skriva intressanta inlägg och du kommer att märka hur du satsar mer på själva bloggandet. Det här är naturligtvis inget tvång men för den som vill få mera ut av sitt bloggande kan det vara bra att tänka på sin egen marknadsföring, eller hur?

Skulle vara väldigt roligt att höra vad just du som bloggare tycker är viktigt med bloggandet, vad som gör att du bloggar och hur du marknadsför din egen blogg. Eller om du inte vill göra det, varför? Skriv gärna några rader om saken, ge tips och dela med dig av dina egna erfarenheter.

Ha en fin start på detta år


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.