onsdag 29 april 2015

Valborg


 Hej!

Igår var det regn hela dagen och idag har det varit ett underbart vårväder. Underbart. Några dagar jobb till och sedan firar vi första maj - och då hoppas man förstås att det är sol och åtminstone lite varmare. Vi brukar fira Valborg tillsammans med goda vänner och det betyder även god mat. Till sedan hör ju att man under diverse högtider brukar gå ut och äta med familjen eller släkt och vänner; det gör man ju ofta under julen, mors- och farsdag, Valborg och midsommar. Det gör vi även ibland men de senaste åren har det oftare blivit med goda vänner.  Förra året ordnade vi en picknik i det gröna. Det var kul och uppskattades av alla





Själv är jag usel i köket, så att gå ut och äta alla festdagar skulle passa mig perfekt. Ofta ser man ju
reklamer om brunchar och festmåltider och jag skulle definitivt ha lust att slippa matlagning och sitta och njuta på en mysig restaurang. Nå, i år har jag inte gjort mjöd alls eftersom familjen inte gillar det så väldans, däremot har det blivit en sats rosetter som vi alla älskar. Tänkte även göra munkar eftersom de blir såå goda då man gör dem själv. Matoset är det nog ingen som gillar ;)..
Till Valborgs-firandet hör även knackorvar och potatissallad - tyvärr är det bara vi vuxna som gillar potatissalladen - även den blir grymt god när man gör den alldeles själv...

Hur brukar era Valborgs-menyer se ut? Blir det av att göra mjöd, munkar eller/och rosetter? Har du något annat som hör just er Valborg till?





Glad Valborg!


1 kommentar:

.