fredag 8 november 2013

VECKANS BLOGGARE

Hejsan, nu har hösten kommit påriktigt och jag har fått äran att inleda höstens "Veckans bloggare".

För nästan två sedan börja jag min blogg Hemma på Hembacka i sammarbete med min man (han tar de flesta bilderna som jag beställer) i och med att vi köpte mitt barndomshem och börja renovera.
Tänkte först att bloggen skulle fungera som ett dokumenterande fotoalbum över renoveringen, mer än en blogg med text, då jag inte såg mig som den skrivande typen på grund av min dyslexi. Men då jag börja lägga upp bilderna från huset kände jag att jag vill även berätta något om dem, det var ju så spännande hela vårt projektet. Så med stöd från min man att jag inte behöver fundera vad andra tycker utan bara skriver på så blev det bara längre och längre texter.
Inläggena kommer lite nu och då beroende på hur jag hinner och hittar på något som jag kan visa i bild. För bilder är viktiga för mig då jag är en mycket visuell person och ser allt i bild och skulle ha svårt att göra ett inlägg utan någon bild.

Nu har vi huset ganska så färdigt, så nu har bloggen gått från dokumentering av renoveringen till mera inredning och vårt liv på Hembacka. Men som alla vet som har ett gammalt hus, det finns alltid något som behöver göras och fixas och därmed finns det alltid något att blogga om.Förra gångens "Veckans bloggare", Käranån, har ställt följande fråga till mig: Känner du dig pressad och stressad att göra ett inlägg för att du kanske tror att du förlorar läsare om det går för lång tid mellan inläggen? 
Ja och nej. Som jag nämde tidigare så kan det gå en längre tid emellan mina inläggen då jag gärna samlar ihop bilder eller annars bara inte hinner och då kan det jo känna som att nu behöver jag göra ett inlägg för att hålla intresset uppe, men jag tar ingen stress av det då bloggen är mer ett verktyg för mig att dokumentera vad allt som händer hemma hos oss, som en modern dagbok. Det är jätte trevligt med läsaren som hälsat att de önskar att jag skulle göra oftare inlägg (de visar att de är intresserade), men jag vill inte att bloggen skall bli något som jag måste göra utan vill göra. Hoppas detta svara på frågan.


Detta är min fråga till nästa veckas bloggare låter såhär: Känner du att du ibland blottar dig utåt för mycket via din blogg?

2 kommentarer:

  1. Ni har så kiva hem och så kiva blogg! Ser alltid fram emot dina inlägg! :)

    SvaraRadera
  2. Tack tack Ninette! Har helt samma åsikt om ert hem o din blogg :)

    SvaraRadera

.