onsdag 10 april 2013

Veckans bloggare


Nu har turen att vara veckans bloggare kommit till mig och min blogg. I något skede låtsasdöpte jag vår gård till Sagarden, eftersom det var en kvinna som heter Saga som planterade träd och rosor här, och det blev så naturligt att bloggen skulle heta i min sagarden. Ska jag vara ärligt har jag två bloggar, med samma namn. Den jag började med, och den som finns länkad här på sidan någonstans, är numera en privat, låst blogg så att jag ska kunna skriva precis vad som helst, och veta vem som läser. Och den här bloggen, som jag nu presenterar för er, är ansiktet utåt.

foto: PhotomonentsJag som skriver heter Sandra, är 25 år och bosatt i min hemstad Nykarleby. Jag är utbildad trädgårdsmästare inom blomster och handel, och till sommaren får jag förhoppningsvis min examen i floristik också. Just nu är jag mammaledig, men annars jobbar jag på Amalia blommor i Nykarleby.
Det var redan innan bloggens tid som jag bloggade, eller skrev dagbok kanske det hette på den tiden, och i och med att internet kom till också de fattigaste av hushållen så gick jag över till att skriva min dagbok på nätet. Jag tror att det kanske är 11 år sedan jag började. Det är väldigt synd att jag inte har sparat alla inlägg från när jag bara var en tonåring, för i dagsläget skulle det säkert vara en roande läsning.
I vårt gula hus från 1864 bor också en stycken äkta make, och en 3 månader gammal son, och två katter på det. Mitt stora intresse är inte inredning, iallafall inte så där som man tänker när man hör ordet, jag skulle mera kalla det trädgårdsdesign. Men på sätt och vis är också det att inreda -fast utomhus. Det handlar mycket om väggar, tak och rum också på utsidan, och det är något sådant jag eftersträvar att uppnå i min egen trädgård. Jag vet inte riktigt hur man skulle beskriva vår inredningsstil, men det är genomgående väldigt mycket gammalt, lantligt, trä och naturmaterial, och det gäller också på utsidan.

Vilken sorts blogg inspirerar dig? Och vad inspireras du av?
De bloggar jag läser, och uppskattar allra mest, är de som innehåller lite av varje. Det får gärna vara trädgård, inredning, mat, vardag och så vidare. Man kunde kanske kalla dem dokumentationsbloggar.
Det är svårt att slå fast vad det är jag inspireras av, för det är så mycket olika saker som inspirerar mig inom olika områden. När det kommer till trädgård får jag just nu mest inspiration från tv-programmen trädgårdstoppen, trädgårdshjälpen och trädgårdsonsdag (på min blogg finns länkar till de olika programmen på nätet).

Min fråga till nästa veckas bloggare:
Vad är det som får dig att komma tillbaka till en blogg?

2 kommentarer:

  1. hej Sandra,
    hitta inte din blogg:)Var är den?

    SvaraRadera
  2. Hittade bara den som är låst!

    SvaraRadera

.