tisdag 19 februari 2013

Veckans bloggare: Tedags hos Tant NinetteHejsan!

Veckans bloggare denna vecka är jag, Ninette, med bloggen Tedags hos Tant Ninette. För snart fem år sedan internetshoppade min man och jag vårt drömhus i södra Finland och flyttade tillbaks till Finland efter en liten detour till Köpenhamn på nästan 7 år. Sen dess har vi hållit på och renoverat på huset som fortfarande inte är klart, men som mer och mer ser ut som vi tänkte oss.Vi hann bli lite ”miljöskadade” i Danmark och förutom en förkärlek för dansk öl så hämtade vi också med oss från Danmark en kärlek till färger och mönster vilket märks i vår inredning. Vår inredning är en mix av än det ena och än det andra, en nypa dansk mönsterkärlek, en nypa finsk bonderomantik och en stor nypa av det som jag helt enkelt kallar tantsmak. Tanter – det är grejer det! En tant sparar och har och tänker på det sättet både på miljön och plånboken, och kanske till och med mer kreativt på kuppen. På grund av en rätt så tunn plånbok så har jag varit tvungen att vara mycket mer kreativ än jag från början hade tänkt mej, och det är tur det! På det sättet har vi fått egengjorda tapeter i både köket, vardagsrummet och sovrummet, och massor av egengjorda lampskärmar och annat pyssel, både stort och smått.Sen jag var liten har jag haft lite tantig smak ibland, åtminstone när man frågade mina äldre släktingar (som ofta har kul åt allt skräp som jag släpar med mej hem eller köper på loppis!), och därför skojade dom ibland och kallade mej för ”Tant Ninette”. När jag så äntligen startade min egen blogg så tog jag namnet därifrån.Du är varmt välkommen att hälsa på mej och min lilla blogg – Tedags hos Tant Ninette!

Förra veckans fråga lyder såhär: Vad tycker du är det bästa med att blogga?

Ja, det är verkligen en superenkel fråga att besvara – det bästa med att blogga är helt klart den sociala biten, alla nya vänner man får via bloggen, all inspiration som man utbyter och alla nya tankar och idéer man får när man får kommentarer. Det har verkligen gett mej otroligt mycket att börja blogga och på det sättet få ett fönster ut till omvärlden. Ibland blir det rätt så ensamt när man är hemma med barn, så att på det här sättet komma ut i världen och få nya kontakter som kanske är i samma situation som man själv är verkligen guld värd.Så en fråga till följande bloggare:  Varför heter din blogg som den gör?

Det var det från mej det, ha en skön vecka och hoppas du får många inspirationskickar både hemma hos mej och alla andra sköna finlandssvenska inredningsbloggar!

hälsningar
Tant Ninette

2 kommentarer:

.