onsdag 23 januari 2013

VECKANS BLOGGARE


Veckans bloggare – jo man tackar!

Att skriva och berätta en massa är ju inte riktigt min grej. Allra minst om mitt privata. Jag låter hellre bilderna tala och håller gärna en viss diskretion. Men här kommer nu mitt längsta blogginlägg ever!

Jag är utbildad inredare och arbetar sedan sju år tillbaks som inredare här på Åland under namnet
miaw INREDNING & DESIGN. Jag inreder både offentliga och privata miljöer och arbetar ofta som konsult vid nybyggnationer. Detta gör jag på heltid och ibland mer därtill. Och då jag inte arbetar är jag trollbunden av färger och former generellt.

Jag började blogga hösten 2010. Tanken från början var kort och gott att publicera mig själv och mitt arbeta. Jag ville blogga om mina arbetsprojekt. Så blev det inte alls. Då kunden för det mesta utför och slutför projekten själva efter mina skisser och idéer blev spannet för långt mellan idé och slutresultat.

Jag började mer blogga om det som gör mig glad från min fritid och som gör sig bra på bild. Det blir en del av den åländska skärgården, där jag har mina rötter. Och lite av mitt Schweiz där vi bodde i tio år. Men förstås om ett och annat hemmaprojekt, trädgården, lite mat och vin eller om inredning, design och arkitektur i allmänhet. Och ibland lite arbetsprojekt. Jag vill gärna att de som tittar in får vila ögonen på något fint för en kort sekund men försöker bespara dem från långa texter. Det gör andra så bra. Och min lilla familj som består  av man och tonårsdotter är med bara ibland.  

Titta gärna in till mig på miawinredning.blogspot.com Och jag blir väldigt glad om Du lämnar en liten kommentar. 

Att få bjud på bara en bild, blev svårt. Men en sommarbild kanske blir bra så här i januari ? Här finns både det svarta, vita, rostiga, mycket trä och varma färger. Lite av min signatur.


Fotografering har blivit till en stor hobby. Men kunskapen är fortfarande på nybörjarnivå. Där finns så mycket att lära. Här fotas ännu inget i RAW och det första året ägde jag inte ens en kamera. Men jag intresserar mig för bildens uppbyggnad och struktur generellt och är svag för bildkombinationer och former som går igen. Som sagt, den tekniska biten är min akilleshäl, som jag försöker kompensera med bildinnehållet.

Frågan från förra veckans bloggare - vilket är ditt absoluta favoritinlägg som du gjort på din blogg?  Det är förstås svårt att svara på. Det kan vara när man fått till en text på ett fyndigt sätt och kanske väckt en tanke med en enda mening eller när man kanske varit mer personlig än man annars vågar vara. Och när man öppnar på hemifrån - ja då har man ju flest besökare :)

Och för att nu bilderna skall synka ihop så visar jag DETTA hemifrån oss på Fiskargränd 6!

Min fråga till Dig - nästa veckas bloggare är: Har du fått nya vänner via Ditt bloggande? I sådant fall berätta om det.

Med det tackar jag för mig och önskar Er allt gott! 
Vinterhälsningar med sommarbilder,
Maria Westerlund
Åland

2 kommentarer:

  1. Heja Maria, du är duktig- ditt hem är fantastiskt! jag vet att jag är skitdålig på att kommentera (förlåt för det och för uttrycket) men du vet säkert att jag nog kikar in. :)

    SvaraRadera
  2. Oj, vilka jättefina bilder man hittar i din blogg! Blev speciellt inspirerad av dina terassbilder!

    SvaraRadera

.